Ceremoniel Cacao

Fra 135,00 kr.

Kakaoen er eksklusiv og af meget høj kvalitet og dyrkes på traditionel Maya-måde medtre traditionelle Kotzij’ (ceremonier), som afholdes på gården for at vise respekt forkakaotræerne, både når det plantes, når det blomstrer, når det høstes!Hver person,der kommer ind på gården, renser også sig selv med røgelse for at bringepositiv energi til rummet

Beskrivelse

Cacaoens fordele:
Fra naturens side er kakao smækfyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler som blandt andet:

Magnesium – kakao er en af de planter der indeholder allermest magnesium, som blandt andet understøtter hjertet, hjernen og fordøjelsens funktioner, og hjælper vores muskler til at slappe af.

C-vitamin – beskytter blandt andet imod virus og bakterier og har derfor positiv indvirkning på kroppens immunforsvar.

Serotonin og Histamin – forbindes med velvære og glæde, og modvirker stress, angst og depression.

Tryptofan – hjælper til at producere melatonin, et stof der regulerer vores søvn.

Phenylethylamin (PEA)- når vi er glade eller forelskede stiger PEA indholdet i hjernen, og også når vi er sexuelt opstemte.

Anandamid – er en cannabinoid, også kaldet “the bliss chemical”, fordi navnet kommer af sanskrit = ananda, der betyder “bliss”.

Dopamin – stimulerer vores motivation og følelser af velvære.

De mest almindelige oplevelser ved indtagelse af ceremoniel kakao er, at man kan opleve en stærkere koncentration og et mere klart fokus. Hvorfor kakao kan være en god støtte i en meditations-praksis og ceremonielle sammenhænge.

Derudover arbejder ceremoniel kakao på hjerte-chakraet, hvilket gør du kan have en oplevelse af at få en større kontakt med dine følelser, og dermed iværksætte en forløsning af eventuelle følelsesmæssige blokeringer qua den hjerteåbning der kan finde sted.

Der er også mange der beskriver, at de oplever en dybere forbindelse til dem selv og deres medmennesker.

Men også at de connecter dybere med naturen og selve universet.

Og andre beskriver, at deres kreativitet vækkes og intuition styrkes, hvilket forstærker oplevelsen af energierne omkring dem.

Kakaoen her er lavet med kærlighed i Paxil og Kayala (Guatemala), og den er fyldt med utrolige egenskaber, der vil aktivere og helbrede din fysiske, mentale, følelsesmæssige og spirituelle krop.

Den er lavet i hånden og velsignet af indfødte spirituelle ledere for at sikre, at al dets magi er indeholdt i den og medvirker til, at du kan opleve kakaoens hjerteåbning og åndelige forbindelseskræfter.

Kakaoens oprindelse
Kakaoen er lavet af et kakaokollektiv kaldet Chinimital del Ka’kaw, som er dannet af folk fra fire Mayanationer: Q’iche’, Kaqchikel, Q’eqchi’ og Tz’utujil. Deres mission er klar: at gøre kakaoens autentiske praksis og visdom tilgængelig for deres samfund og for verden. Kollektivet er dannet af Ajq’ijab’ (Mayanske spirituelle ledere), ældste (åndelige ledere, der også spiller rollen som guider og ledere), kakaobønder, historikere, eksperter i kakaotransformation, Texel (bedstemødre med ansvar for at lede produktionsprocessen af kakaoen) og flere medlemmer af samfundet.

Kakaoen kommer fra en gammel gård i Alta Verapaz, som tilhører medlemmer af Q’eqchi’-nationen.

Hvad er en gammel gård? I tiden med Conquista (invasion af Amerika), forbød spanierne brugen af ​​kakao til Mayaerne. Kakaofarme blev taget ned og skiftet til kaffefarme (fordi det var et produkt, der solgte bedre i Europa), og Mayaerne blev gjort til slaver og sat i arbejde i disse nye gårde.

Men der var modstand, og nogle få kakao-farme overlevede. Gården, hvor kakaoen er fra, er en af ​​disse gamle gårde, og træerne er efterkommere af de træer, der var på denne gård for hundreder af år siden. I plantagen er der specifikke ritualer og ceremonier lavet for træerne for at følge de rigtige trin i traditionelt landbrug.

Derefter føres kakaoen til grænsen mellem Kaqchikel- og Q’iche’-nationerne, hvorfra det går videre til transformationsprocessen.

Alt er håndlavet på traditionel Maya-måde. Soltørret, håndristet i brænde, skrællet, malet i den hellige møllesten af ​​indfødte kvinder og bedstemødre. Men før den pakkes, giver Ajq’ijab’ (åndelige ledere) og Aj Kakaw (vogtere af kakaoen visdom) den en ceremoni med røgelse og ild og påkalder de hellige Maya-energier for at rense, velsigne og beskytte denne kakao.

Produktinformation

Produktion
Kakaoen er 100% håndlavet. Fra soltørring, ristning, skrælning til maling i den traditionelle metat, er hvert trin i processen lavet i hånden.

Ajq’ijab’ (som er de Mayanske spirituelle ledere) giver energi til kakaoen under processen ved at rense den og have den til stede i traditionelle spirituelle praksisser, der fylder den med energi.

Ingen kemikalier kommer i nærheden af​​kakaoen, og bønderne bruger kun gamle landbrugsmetoder.

Emballage
Det gøres med brug af et specielt papir, der beskytter kakaoen og dens smag. Den pakkes derefter i traditionelle Maya-tasker, der spiller rollen som fysisk og åndelig beskyttelse, når den rejser rundt i verden for at komme til dit hjem. Taskerne er lavet af en indfødt-ejet virksomhed af håndværkere.

Anvendelse og fremgangsmåde
Det er vigtigt at være opmærksom på, at der for at opnå ceremoniel dosis med denne kakao, ikke skal bruges lige så meget som der normalt anbefales, da det er en meget potent kakao.

Til en kop ceremoniel kakao anbefales at bruge 3 toppede teskeer pr. kop (ca.15-20gram)

Kakaoen kan brygges på enten en base af the eller plantemælk.

Bryg ALDRIG din ceremonielle kakao på mælk fra dyr, da det hæmmer optagelsen af kakaoens næringsindhold.

Brygger du basen på the, eksempelvis Blå Lotus, så lad denne trække i minimum 15-20 minutter.

Du kan vælge, om du vil lade thebladene/blomsterne blive i og blende med, hvad du ellers tilsætter af krydderier.

Eller du kan fiske dem op eller si dem fra.

Herefter hælder du den afstemte kakao i, som er afmålt efter antal kopper der skal laves.

Det er MEGET vigtigt, at kakaoen ikke kommer op og koge, da det vil ødelægge mange af alle de gode næringsstoffer.

Så du skal holde en relativ lav temperatur, når du tilbereder kakaoen.

Når kakaoen er smeltet, kan du tilføje krydderier, hvis du ønsker at sætte dit eget præg på smagen, også hvis du ønsker at søde den.

Honning er god at bruge til at søde din kakao.

Vil du gerne gøre kakaoen lidt mere smooth, kan du også tilsætte lidt kokosolie og evt. lige blende den.

Men kakaoen kan også nydes helt rå som den er, kun tilsat forsigtigt opvarmet vand.

Kakaoens virkning indtræffer 30-40 minutter efter indtagelse og har den bedste effekt på tom mave, så undlad gerne at have spist et par timer, inden du drikker din kakao.

Og det er vigtigt, at du drikker rigeligt med vand før og efter indtagelse af ceremoniel kakao, da det ligesom kaffe har en dehydrerende effekt.

Nu er du klar til at indtage din ceremonielle kop kakao, som forhåbentlig vil bringe dig masser af nydelse, nærvær og hjerteåbning.

Levering og fragt

Etiam sit amet diam semper neque vestibulum ullamcorper.

Sed ac nulla id leo tincidunt imperdiet. In viverra metus vel massa pellentesque, imperdiet volutpat libero dignissim. Duis sem augue, elementum non metus eget, varius ullamcorper neque. Donec non est ligula. Aenean fringilla varius dapibus. Quisque arcu nibh, suscipit nec pharetra quis, molestie sed leo. Sed sem magna, cursus consectetur interdum eu, tempor hendrerit odio. Donec ut orci ut massa sodales feugiat. Donec sagittis facilisis nisl quis efficitur.

© Copyright 2022 | Lykkell.dk | All Rights Reserved | Privatlivspolitik | Handelsbetingelser
0
    Din indkøbskurv
    Din indkøbskurv er tomTilbage til shop