Et forløb hos certificeret Oxygen Advantage Instruktør Jeppeh Lykkell kan hjælpe med at skabe balance og harmoni i åndedrættet. Oxygen Advantage er et koncept og en metode der er udviklet igennem mange år, og det indeholder både teori og en lang række øvelser, som har til formål at hjælpe individer med at normalisere vejrtrækningen, så den passer til kroppens behov.

Alt for mange mennesker døjer med luftvejsproblemer af den ene eller anden art, og det kan komme til udtryk både fysisk, følelsesmæssigt og psykisk på forskellige måder. Med Oxygen Advantage får du en metode der kan stabilisere dit åndedræt og øge dit fysiske velbefindende.

Jeg vil gerne lære Oxygen Advantage

Hvad er dysfunktionel vejrtrækning?

Dysfunktionel vejrtrækning kan være mange ting, og det inkluderer forstyrrelser i åndedrættet, både skjult og akut hyperventilation, uforklarlig åndenød og uregelmæssigt åndedræt. Det er en meget udbredt og almindelig tilstand i dag, blandt andet på grund af den moderne livsstil, og det indebærer, at en person tager mere ilt ind i kroppen, end der er behov for, og det skaber ubalancer i kroppens biokemi, som har en lang række konsekvenser på den lange bane.

Hvad er årsagen til det?

Der kan være mange årsager til, at en person udvikler dysfunktionel vejrtrækning. En af de mest almindelige er stress, som påvirker kroppen på mange forskellige måder. De vejrtrækningsmønstre, som man kan observere i stressede og pressede situationer, er næsten identiske med dysfunktionel vejrtrækning.

Hvad kan jeg gøre ved det?

Du kan heldigvis sagtens gøre noget ved både stress og dysfunktionel vejrtrækning. Det første, og måske vigtigste skridt, er at blive bevidst om, at dit åndedræt er anstrengt og besværet, og at det påvirker dit liv i uhensigtsmæssig grad.

Det næste vil være at opdage, at der faktisk er mange ting, som du selv kan gøre for at forbedre din situation. Dit åndedræt er altid med dig, og du kan bruge de øvelser, som du vil lære på et forløb med Oxygen Advantage, til at ændre din tilstand i løbet af ganske få minutter. Nogen gange er det bare en enkelt bevidst vejrtrækning der skal til for at ændre en stresset situation til en mere rolig og afbalanceret en af slagsen.

Historien bag Oxygen Advantage

Oxygen Advantage er skabt og udviklet af den irske åndedrætsekspert Patrick McKeown. Han døjede med astma og luftvejsproblemer igennem hele sin barn- og ungdom, indtil han opdagede en metode, som var udviklet af en russisk læge, og som gik ud på at reducere vejrtrækningen for at fremme sit helbred. Patrick tog til Rusland for at lære metoden direkte af lægen, og han tog derefter tilbage til Irland og videreudviklede konceptet på en lang række områder.

Reduceret vejrtrækning giver bedre iltning

Den russiske læge, Dr. Buteyko, observerede, hvordan vejrtrækningen og patientens helbredsmæssige tilstand hang sammen. Jo dårligere og mere syg en patient var, desto mere anstrengt og besværet var dennes vejrtrækning. Han stillede herefter sig selv spørgsmålet: Er det sygdommen der giver anledning til et hurtigere, tungere og mere besværet vejrtrækningsmønster? Eller er det patientens dysfunktionelle vejrtrækningsmønster der giver anledning til sygdommen? Han opdagede i hvert fald, at der er en indbyrdes sammenhæng, og han udviklede herefter en metode der tager sit udgangspunkt i reduceret vejrtrækning, og det har haft gavnlig virkning på tusindvis af mennesker verden over.

Et personligt forløb med Oxygen Advantage kan hjælpe dig med at forbedre din sundhedsmæssige tilstand, hvis du døjer med vejrtrækningsproblemer af den ene eller anden art. Vi tager udgangspunkt i dit vejrtrækningsmønster, og du vil få skræddersyede øvelser der kan gøre dig i stand til at normalisere og reducere din vejrtrækning, så du ikke tager mere ilt ind, end du har behov for. For selvom det lyder usandsynligt, og nok er en af de største myter der findes omkring vejrtrækningen, så giver mere luft i lungerne dig ikke bedre iltning og en sundere krop – tværtimod! Med reduceret vejrtrækning kan du give dig selv og din krop de bedste forudsætninger for at trives og udvikle dig hen imod en sundere og mere energisk udgave af dig selv.

Jeg vil gerne lære at reducere min vejrtrækning

Oxygen Advantage er ideelt til dig der har udfordringer med:

 • Astma – kronisk hyperventilation ændrer de naturlige gaskoncentrationer i blodet og fører til talrige sundhedsproblemer, heriblandt astma.
 • ADHD – en hurtig og urolig vejrtrækning fører til et uroligt og ofte ustabilt sind.
 • Rhinitis – man kan mindske betændelsestilstande i næsens slimhinder ved at reducere, hvor meget luft der indåndes per minut.
 • Angst og depression – en roligere vejrtrækning kan være med til at reducere følelser af angst, bekymring og uro.
 • Stress – det er muligt at op- og nedregulere nervesystemet med vejrtrækningsøvelser. Hvis du konstant er stresset, vil det føre til store konsekvenser for dit helbred.
 • Åndenød ved fysisk aktivitet – du kan mindske åndenød ved at forbedre dit vejrtrækningsmønster og lære at tolerere højere koncentrationer af CO2 i blodet.
 • Snorken – når flowet af luft ind og ud igennem næsen reduceres, vil det helt automatisk reducere snorken og medføre bedre og dybere søvn.
 • Søvnapnø og søvnløshed – du kan forbedre din søvnkvalitet markant ved funktionel vejrtrækning.

Fordele:

Du kan bruge et personligt forløb med Oxygen Advantage til at forbedre din overordnede helbredsmæssige tilstand. Du vil lære at opnå bedre kontrol med dit åndedræt, og det har mange og langvarige positive konsekvenser for din sundhed. Når du oplever, at din krop bliver ordentligt iltet, i balance med kroppens og stofskiftets behov, vil du føle dig langt mere energisk, udhvilet og afslappet, og have masser af overskud og energi til hverdagens udfordringer, krav og gøremål.

Jeg vil gerne lære Oxygen Advantage metoden

Et forløb med Oxygen Advantage er bygget op omkring to søjler. Den første er funktionel vejrtrækning, som kaldes for Optimized Everyday Breathing, og den anden er simulation af højdetræning, hvor du langsomt vil trænes op til at kunne holde vejret i længere perioder ad gangen.

Med funktionel vejrtrækning vil du opleve:

Med simulation af højdetræning kan du opnå en lang række fordele der inkluderer:

Det bedste af det hele er, at det er utrolig nemt at komme i gang med. Når først du har fået rettet opmærksomheden på dit åndedræt, vil du opdage, at der er mange ting, som du selv kan gøre og tage ansvar for. De øvelser, som du lærer på et forløb med Oxygen Advantage, kræver både tid og dedikation, men de kan let integreres i din hverdag i forbindelse med andre daglige rutiner.

Jeppeh Lykkell er certificeret Oxygen Advantage Instruktør og Buteyko Instruktør. Jeg er desuden Arketypekonsulent, og jeg har arbejdet med mennesker og personlig udvikling igennem de sidste 15 år, i eget firma, som jeg driver med min kone Kristine Lykkell.

Jeg har tidligere hovedsageligt fokuseret på og arbejdet med sindet og den psykiske del af mennesket. Men jeg opdagede for et par år siden, at den fysiologiske del af mennesket manglede i min praksis. Jeg kunne således ofte hjælpe og støtte mennesker med at forstå sig selv og deres vanemæssige psykologiske mønstre. Men der var også en anden del der gjorde, at de ofte sad fast i deres problemstillinger. Og det var deres vejrtrækningsmønster.

Jeg døjede selv meget med astma i min barndom, som forsvandt af sig selv, da jeg blev voksen. For nogen år siden kom det igen, og jeg kunne ikke løbe en tur uden at tage min astmamedicin, og jeg blev let forpustet og fik uforklarlig åndenød uden særlig grund. Med Oxygen Advantage lærte jeg en gennemprøvet og testet metode, som har fået alle mine symptomer til at forsvinde, og jeg kan i dag løbe uden problemer og gøre alle de ting, som et aktivt liv med job og børn kræver.

Hvis du døjer med astma, besværet åndedræt eller på anden vis er begrænset i din hverdag, så kan et forløb med Oxygen Advantage måske være noget for dig. Som jeg plejer at sige til mine klienter: Lad ikke din fysiologi og din vejrtrækning være det, der står i vejen for dig.

På et forløb med Oxygen Advantage får du hjælp til dine luftvejsproblemer

Hvis du døjer med udfordringer i luftvejene, vil et personligt forløb med Oxygen Advantage være lige noget for dig. Du får blandt andet:

 • 3 personlige sessioner med certificeret Oxygen Advantage Instruktør og Buteyko Instruktør Jeppeh Lykkell, hvor vi vil arbejde med dit vejrtrækningsmønster, så du kan optimere din sundhed og dit helbred.
 • Et skræddersyet træningsprogram med vejrtrækningsøvelser, som du nemt kan få passet ind i din hverdag. Jeg tager altid højde for din livssituation og sørger for, at alle øvelserne passer til netop dig.

Det her arbejder vi med på et forløb:

 • Biokemi – jeg vil vise dig en række øvelser der har til formål at reducere og normalisere ventilationen som er antallet af åndedrag per minut. En forbedret biokemi i kroppen har mange fordele, blandt andet bedre iltlevering og iltoptagelse i celler og væv, forbedret søvnkvalitet og øget energi, fokus og koncentration.
 • Biomekanik – jeg vil vise dig, hvordan du kan aktivere mellemgulvet i langt højere grad. Det hjælper blandt andet med at øge lungevolumen og kapacitet, giver stabilitet til rygsøjlen som forbedrer funktionel bevægelse, giver et roligere sind og gør din vejrtrækning roligere og mere regelmæssig.
 • Psykofysiologi – jeg vil vise dig nogle simple øvelser, som beroliger nervesystemet. De hjælper blandt andet med at stimulere Vagusnerven og Baroreceptorerne i de store blodårer, som kan hjælpe med at normalisere blodtrykket.

Din tilmelding til et personligt forløb, med certificeret Oxygen Advantage Instruktør Jeppeh Lykkell, indeholder 3 personlige sessioner af cirka 75 minutters varighed. Vi tager udgangspunkt i dit personlige vejrtrækningsmønster, og du bliver undervist og instrueret i en række vejrtrækningsøvelser, der har til formål at normalisere luftvolumen og skabe balance og harmoni i kroppen og nervesystemet.

Din betaling for et personligt forløb med Oxygen Advantage er:

Intropris – Kr. 2.995,-

Du kan vælge at betale det hele på én gang eller dele betalingen op i 2 rater.

 

Et forløb med Oxygen Advantage bliver skræddersyet til dig, og vi tager udgangspunkt i din vejrtrækning, og hvor du befinder dig lige nu. Forløbet strækker sig typisk over en måned, da der gerne må gå lidt tid imellem hver session, så du får rig mulighed for at lære, praktisere og integrere alle øvelserne. Når først du har lært og forstået øvelserne og princippet bag dem, er det nemt at vedligeholde og videreudvikle dem, og du vil hurtigt mærke en gavnlig effekt på din sundhed og dit helbred.

Et personligt forløb med Oxygen Advantage har et stort potentiale for at skabe vedvarende og positive forandringer i dit liv og dit helbred. Du får personlig vejledning og instruktion af en kyndig åndedrætsekspert, og du vil hurtigt mærke en klar forbedring i kroppen som helhed, og lungerne i særdeleshed. Du får et overskueligt træningsprogram, og du bliver støttet og guidet hele vejen igennem. Så hvis du døjer med luftvejsproblemer af den ene eller den anden art, så er du mere end velkommen til at booke en plads her på siden eller kontakte mig for nærmere info om forløbet.

Oxygen Advantage forløb er tilgængelige nu.

Jeg vil gerne booke en plads

Sådan foregår det

Når du har tilmeldt dig et forløb med Oxygen Advantage, så aftaler vi i fællesskab en tid til den første konsultation. Du kan enten få en tid med personligt fremmøde på min adresse i Blokhus, eller vi kan aftale en online tid over Skype, Zoom eller FaceTime. Forløbet strækker sig typisk over en måned, så der vil cirka være 2 uger imellem hver session.

Jeg tager udgangspunkt i dig og dit vejrtrækningsmønster, og du vil få nogle øvelser og værktøjer til at forbedre og optimere din vejrtrækning og hermed dit generelle og overordnede helbred og velbefindende. Jeg har altid stor respekt for hver enkelt klient og dennes livssituation. Så der er øvelser til alle, og det kræver ikke nogen større viden, forudsætninger eller kompetencer for at starte et forløb hos mig. Det vigtigste er, at du mærker kaldet og lysten til at arbejde med dig selv og udvikle dig, og at du fornemmer, at det er det helt rette for dig.

Hvorfor er et personligt forløb med Oxygen Advantage det hele værd?

 1. Fordi kronisk hyperventilation er en relativ almindelig tilstand, og det belaster kroppen og påvirker helbredet og sundheden på mange måder. Når der opstår ubalancer i kroppens biokemi, har det konsekvenser for alle systemer og organer i kroppen. Det kan blandt andet påvirke hele det respiratoriske system, nervesystemet og sindet i form af angst, uro, bekymring, øget stress og lavt selvværd.
 2. Fordi du vil føle dig langt bedre tilpas i kroppen og have langt mere energi og overskud bagefter. Med korrekt og funktionel vejrtrækning vil kroppen begynde at komme i balance og harmoni, og du vil bruge langt mindre energi på at trække vejret. Vejrtrækning er en af kroppens allervigtigste funktioner, og hvis dit åndedræt er besværet, vil det suge energi ud af andre funktioner, hvilket dræner dig og efterlader dig træt og uoplagt.
 3. Fordi det skal være slut med symptomer som pibende vejrtrækning, hosten, åndenød, tilstoppede næser, træthed, stress, kronisk udmattelse og udbrændthed. Desuden vil et forløb med Oxygen Advantage påvirke din søvnkvalitet i høj grad, så du kan vinke farvel til snorken, reducere søvnapnø og søvnløshed og vågne op udhvilet og veloplagt til en spritny dag. En dag fuld af muligheder, fordi du ikke længere er træt og ødelagt på grund af ringe og urolig søvn.
Jeg er så klar til Oxygen Advantage

Jeg er så glad og taknemmelig over, at du er her og viser interesse i et personligt forløb med Oxygen Advantage. Jeg  kan med garanti love dig, at min passion og begejstring for det her værktøj vil kunne mærkes.

Min egen rejse med Oxygen Advantage har gjort mig fri for astmamedicin, hoste, pibende vejrtrækning, dårlig og urolig søvn og en generel tilstand af træthed og sløjhed, fordi jeg brugte det meste af min energi på at opretholde åndedrættet. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor stor en lettelse det er, at jeg nu kan dyrke sport og fysisk aktivitet, uden at jeg skal holdes tilbage på grund af dysfunktionel vejrtrækning.

Og du kan opnå de samme resultater, hvis du ønsker det og er villig til at gøre en indsats. Det kræver selvfølgelig både tid og dedikation, for her gælder også reglen om, at man høster, som man sår. Men jeg kan med garanti love dig for, at du vil få tydelige og mærkbare resultater, hvis du lægger energi og kræfter i de øvelser, som du vil lære på forløbet med Oxygen Advantage.

Skulle du stadig være i tvivl om, hvorvidt et personligt forløb med Oxygen Advantage er noget for dig, så skriv gerne til mig på info@lykkell.dk, eller skriv eller ring til 51 92 96 89, så skal jeg gøre mit bedste for at svare på dine spørgsmål.

Uanset om du vælger et forløb hos mig til at ledsage dig mod funktionel og og uovervindelig vejrtrækning, eller om du vælger en anden løsning, så ønsker jeg dig det allerbedste på din rejse.

Kærlig hilsen

Jeppeh Lykkell

Certificeret Oxygen Advantage og Buteyko Instruktør

 

© Copyright 2022 | Lykkell.dk | All Rights Reserved | Privatlivspolitik | Handelsbetingelser
0
  Din indkøbskurv
  Din indkøbskurv er tomTilbage til shop